KOTITALOUDEN SÄÄNNÖT

KOTITALOUDEN SÄÄNNÖT

Lataa kotitaloussäännöt pdf-muodossa

Haluamme sinun tuntevan, että tämä on kotiisi. Talon säännöt takaavat asumismukavuuden jaetussa huoneistossa, jossa jokaisella on oikeus elää puhtaassa ja turvallisessa positiivisessa ympäristössä, jossa on varattu aika levätä yöllä. Sääntöjen ja käytännön asioiden kommunikoinnissa kämppäkavereiden kanssa vuokralaisten välisen WhatsApp-ryhmän käyttäminen on osoittautunut toimivaksi tähän tarkoitukseen, johon kutsutaan uusia vuokralaisia.

Kenraali

Vuokralaisen on noudatettava Suomen lakia, pääsisäänkäynnillä näkyviä asunto-osakeyhtiön sääntöjä ja alla selitettyjä MaiHausin omia sääntöjä.

Liikkuminen sisään ja ulos

Muuttaessaan vuokralaisen on keskusteltava kämppäkaveriensa kanssa siitä, miten säännöt pannaan täytäntöön asunnossa, esimerkiksi missä keittiössä on hänen paikka säilyttää elintarvikkeita.
Muuttaessaan vuokralaisen on otettava yhteyttä MaiHausin edustajaan sopimaan avainten palauttamisesta ja huoneen muuttamisesta. Minkä tahansa omaisuuden jättäminen huoneistoon tai varastoon on muuttamisen jälkeen kielletty, ja keittiössä käytettävät huoneet ja tilat on puhdistettava ennen avainten palauttamista. Vuokraajan on ilmoitettava 24 tunnin sisällä muutosta myös Postin ja Väestörekisterikeskuksen osoitteenmuutoksesta. Tämä voidaan tehdä Postin kotisivun kautta. MaiHausilla ei ole velvollisuutta arkistoida vuokralaisen viestejä, jotka saapuvat siirtymispäivän jälkeen.

Vieraat

Vieraiden tuominen on sallittua kuten missä tahansa muussa huoneistossa. Vuokraajan on selitettävä talon säännöt vieraille ja vastuussa niistä.

Yöpyminen -säännöt:

Vieraat majoittuvat 2-7 yötä peräkkäin. Vuokraaja tarvitsee luvan kaikilta tasaisilta kavereilta.
Vieraat yöpyvät> 7 yötä peräkkäin. Vuokraaja tarvitsee luvan kaikilta tasaisilta kavereilta ja MaiHausin edustajalta. Viikkomaksu 80 € lisätään vuokraan jokaisesta alkavasta viikosta asiakkaalle, joka oleskelee huoneistossa (nukkuu, suihkut ja käyttää jaettuja apuohjelmia). Näiden sääntöjen noudattamatta jättäminen on sopimuksen rikkomista.

Jaetut tilat

Henkilökohtaisten tavaroiden (ruoka, astiat, lasit, pullot, hygieniatuotteet jne.) Pitäminen poissa kaapista on ehdottomasti kielletty, kun Vuokraaja on käyttänyt yhteisiä tiloja (kylpyhuone, keittiö jne.). Tämä on jaettu huoneisto, joten kaikkien on pidettävä jaetut tilat puhtaina tarpeettomista tavaroista hyvän järjestyksen ja mukavuuden säilyttämiseksi, jotta vuokralaiset saisivat enemmän tilaa, kun he käyttävät jaettua tilaa.

Nukkumistunnit

Yleisen asumisen ja asunnossa asumisen luonteen vuoksi muissa huoneissa ja viereisissä huoneistoissa saattaa kuulua kovaa melua. Pitäisi olla hiljainen aika välillä 22: 00-07: 00. Äänieristys saattaa vaihdella, vaikka MaiHaus pyrkii käyttämään optimoitua äänieristystä sisältäviä rakennusratkaisuja.

Siivous

Yhteiset tilat: Jokaisen on siivottava itsensä tai vieraansa. Vuokralaisen tehtävänä on järjestää viikoittainen jaettu tilojen yleinen siivous. Vuokralaisen tulee pitää siivousaikataulu näkyvällä paikalla, ja jokaisen on suoritettava tehtävänsä ajoissa. Jos muut vuokralaiset valittavat jostakin, joka ei täytä siivoustehtäväään, tai kieltäytyvät siivoamasta, MaiHaus pidättää oikeuden järjestää ammattimaiset siivouspalvelut ja nostaa summan talletuksesta. Henkilökohtaiset huoneet: Pölynimuri tulisi suorittaa vähintään kerran kuukaudessa.

Kylpyhuoneet: Lattia on kuivattava suihkun jälkeen ja puhdistettava tarvittaessa.

Keittiö: Likaisten astioiden jättäminen ruokapöydälle aterian päätyttyä on kielletty. Kaikki astiat ja keittiövälineet on puhdistettava käytön jälkeen ja annettava kuivua ja laittaa sitten erityisalueille. Vuokralaisen tulee heittää pilaantunut ruoka pois ja pitää ruoka hyvässä kunnossa ja sinetöity asianmukaisella tavalla. Vesihanaa ei saa missään tapauksessa jättää auki, jos vuokraaja poistuu huoneesta.

Siivoustarvikkeet ja vaihtolamput: Vuokralaiset ostavat, kuten kylpyhuoneen siivoustarvikkeita, astianpesukoneen saippuaa, pyykinpesuaineita.

Roskat: Vuokralaisten on noudatettava asunto-osakeyhtiön sääntöjä jätteiden lajittelussa asunto-osakeyhtiön jätehuollossa.

Palohälytys: Vuokraaja sitoutuu pitämään palohälytyksen huoneessa täysin toimintakunnossa asetusten 239/2009 ja 291/2009 mukaisesti sekä tarkistamaan puhdistustoiminnossaan jaettujen tilojen palohälytysten toiminnan.

Ilmanvaihtoaukot: Ilmanvaihtoaukkoja ei saa sulkea tai niiden asianmukaista toimintaa estää. Ne puhdistetaan kerran 6 kuukauden aikana.

Lemmikkieläimet

Since we at MaiHaus want to ensure that the room can in the future also be rented to persons with some allergies, no pets are allowed in the apartment.

Tupakointi

Savukkeet tai muu tupakointi ei ole sallittua talossa tai parvekkeella. Jos tupakoit ulkona, kaikki tupakantumpit on hävitettävä asianmukaisesti erilliseen roskakoriin.

Huumeiden käyttö

Any type of illegal Drug is not to be brought around or used in the house. Any violation of this rule and the Authorities will be contacted and Renter will be evicted immediately.

Subscribe to our newsletter

Be the first to subscribe to our newsletter and get latest news from MaiHaus Oy